Blogg

OL-kvallik og WC2 i Luzern

Da vi ankom Luzern på tirsdag var allerede våre lagkompiser godt inne i siste deler av OL-kvalliken. Den går så fint under navnet ”Regatta of death”. Selv om det er en svært treffende betegnelse, så syntes jeg Are formulerte det bedre med ”regatta of hope” eller ”dreams”. Samma. Vibbene på stadion var virkelig til å ta å føle på. Det er jo en regatta der man sjeldent er fornøyd med bare gode løp, om man ikke er igjennom nåløyet. En regatta der 80% reiser hjem skuffet. Mange tårer og mange knuste drømmer.
Skal være ærlig. Sykt deilig å slippe å være i den situasjonen. Men fryktelig imponert over lagkompiser som fikk sine desidert beste løp for sesongen, og presterte sterkt. Kjetil og Olaf dro nok hjem noen kilo lettere. Smilet var iallfall stort da båten var kvallet. De andre 4x guttene + Bjørn skal hjem og ha uttaksløp for å se hvem som kan representere Norge i singel i OL. De er pokker meg harde.

De andre reiste hjem. Vi begynte oppladning til WC2.
Mye båtsjauing og stilling på båt. De færreste som ikke ror kan nok ikke sette seg inn i eller skjønne alle problemstillinger høydeforskjeller, skværing, utvikling, høyde på fotbrett osv kan gi. Sant å si ikke vi heller. Og syntes at jo mer vi gjør jo mindre logisk blir det. Men tilsynelatende er vi på rett spor, og vi kan i det minste yte vårt beste i båten. Det føles godt.
Forsøk i dag. Innveiing gikk fint. Den går jo som oftest bra, er jo tross alt bare å gå på vekten. Verre med timene før. Men det gikk også bra.
Ettersom vi har tendensert til å være trege ut i starten, har det vært fokus i år å forbedre. Det har vi gjort. I EM i Brandenburg gikk det så bra at vi ledet med 4,5 sek på 500m i forsøket. De resterende 1500 ble tunge. Her i Luzern er målet å få et litt mer komplett løp. Vi vil gjerne spurte, og vi vi gjerne slå noen. Helst noen med blå, hvite og røde årer (les Frankrike). Det er en ny kombo fra Frankrike, på papiret bedre. En ny på bau. Så umiddelbart på han som en trussel. Han skal slås. Bau mot bau, stroke mot stroke. Stradli vs Azou, Brun vs ny franskmann. Man bruker de motivasjonene man kan få.

Klokken 15:15 er det semifinale. Vi møter: Chile – Storbritannia – Irland – Norge – Polen – Sveits

Nå er dags for en tur i dusjen og innveiing.

Kristoffer

Skriv kommentar