Blogg

When in Rio…wear a speedo

Snapchat-1127633695192366127bilde 3

bilde 1

bilde 2

Som et ledd i forberedlsene til neste års OL i Rio de Janeiro, dro deler av av elitegruppa til nettopp Rio for å gjøre litt rekognosering av området. VI skulle sjekke ut robanen, se hvor vi skalbo, samt drive litt sightseeing for å kunne fokusere 100% på det vi skal når vi ankommer byen om ca 10 måneder.

Et annet var å få seg noen skikkelig bra kjøttmåltider (hvilket vi fikk) Etter hvert ble også målsettingen oppjustert til å få anskaffet en skikkelig sprek speedo. Et must når nam er i Rio, mener vi! Men mer om det senere.

Vi ankom sent på kvelden den 28.september, og skulle hjem igjen 2,5 dag senere, derfor ble det et tettpakket program. Tirsdag morgen startet med en joggetur langs beachen, etterfulgt av en solid frokost på hotellet. Så kom vi oss etter litt om og men, opp til sukkertoppen, en av must do attraksjonene. Der så vi ikke alt for mye pga lavt skydekke, men til gjengjeld spottet vi en lett gjennkjennelig Magne Furuholmen fra popgruppa AHA. I den gjengen kunne vi også kjenne igjen duoen fra Moods of Norway. De er jo ansvarlige for OL-kolleksjonen så det var et litt morsomt sammentreff.

Etter Sukkertoppen dro vil til Maracana, Rios gigantiske fotballstadion. Kapasiteten er oppgitt til rundt 120 000, men rekorden var på noe rundt 193000 tilskuere. Sykt. Man kan ikke unngå å stille seg selv spørsmålet, burde jeg fortsatt med fotball? når man kommer inn på et sånt stadion.

Etter min første rotur på neste års OL–bane, kunne jeg bare bekrefte at nei, det burde jeg ikke. Fortsatt med fotball altså. På grunn av en skade i hamstrings ble det min første rotur siden VM-finalen, men jeg fikk likevel skikkelig godfølelsen i den lånte Filippien med litt ymse innstillinger. Fy søren så deilig det var! Jeg isualiserte starten, tok flere runder nede i målområdet for å simulere avslutningen på løpene. Jeg digget det! Kommer til å bli et kanonbra arrangement! Roklubbene heter jo det samme som de store fotballklubbene i RIo, og et morsomt faktum er at det var roklubbene som kom først.

Det har vært mye spekulajoner rundt vannkvaliteten. Etter hva vi ble fortalt har ingen blitt syke av vannet og jeg så heller ingen døde fisk. tvert i mmot så jeg tonnevis av sprell levende fisk. Noen skremte til og med vannet av meg! (pappahumor) Lukten ved bryggen var noe stram, men det skal gå bra! Gleder meg til å ro der igjen!

Etter roingen fikk vi sett bostedet vårt til neste år, samt spist en bedre lunnsj med gudiene/koordinatorene våre som bla. fikset kontakt med roklubben for oss.

Dagen ble avsluttet med et bad i nyervervede SPEEDOS. Ikke bli overrasket om herrene Brun og Strandli faktisk prøver å veie seg inn i fargerike speedos til neste år. Bli ihvertfall ikke overrasket om Johan Lidberg kommer joggende i sine blå..

På et tidspunkt ble det store missionet å finne den råeste speedoen. KKristoffer tok en soleklar seier med sine. Å kalle dem fargerike ville vært en sterk underdrivelse. Selv kunne jeg kanskje matchet de med den Leopard-speedoen jeg fant. Rett før jeg skulle kjøpe de, fant jeg ut at fasongen ikke var helt perfekt og gikk derfor for noen andre. Skal det være så skal det være;) De jeg gikk for hadde et frekt grønt mønster, så jeg ble godt fornøyd likevel:) Lidberg gikk helt bananas i speedobutikken og klarte ikke å skjule sin begeistring for sine. Før avreise tok han faktisk sin med på joggetur langs beachen. Bare den…»Hur bra som helst…!!!»;)

ellers ble det tid til lunsj med Sondre Blix som er vår hovedsponsors, Torvald Klaveness, sin representant i Rio. Veldig hyggelig og interessant!

Så dro vi hjem. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

Are Speedo Strandli

2 Svar til When in Rio…wear a speedo

Skriv kommentar