Blogg

NM2015 – en inside story

Årets norgesmesterskap i roing ble arrangert i byen med stor B (Eventuelt stor S), Stavanger. NM på hjemmebane! Tenk det – dødskult!

Dessverre var ikke det nok for at jeg skulle klare å holde meg sykdoms eller skadefri etter VM i år heller. Det vil si, det så lenge bra ut! Helt til jeg skulle dra på litt på friidrettsbanen 5 dager etter hjemkomst. Jeg tok en risiko, men dere vet. Konkurranse gjør blind. Eller hva man nå sier? 😉

Tilbake til NM. I Stavanger. På Stokkavannet. Mitt kjære Stokkavann. Der jeg tok mine første rotak. Der jeg har hatt gleder og sorger. Der mine kompiser fikk russedåpen og noen tok «Konglå» i et nærliggende tre, mens jeg sikkert var på vei rundt vannet med joggesko eller satt og svettet inne i klubbhuset. (Angrer ikke et sekund.)
Stokkavannet viste seg fra sin beste side. I går. Dog var det ikke så verst i helgen heller. Litt side vind på start, men hallo. Regatta uten sidevind de første 500 er som en pizza uten sardiner. Trist. Not.

Jeg hadde gleden av assistere Odd Geir Aarrestad som kommentator i helgen. Sammen med superrutinerte og dyktige Per Helge på vannet utgjorde vi en knallsterk kommentator-trio. Og jeg må bare si, fy søren så imponert jeg blir. Over mine to kompanjonger som hadde stålkontroll på alt de foretok seg, men også over dommere, sekretariatet og alle andre som bidra til å få regattaen gjennomført på en usedvanlig bra måte. Altså. Jeg er SÅ imponert og ikke minst utrolig takknemlig over for alle i hele ro-Norge som står på og jobber utallige timer FRIVILLIG for at vi roere skal kunne konkurrere mot hverandre under så bra betingelser som mulig. Jeg blir nesten blank i øynene av å tenke på det. Uten alle disse fantastiske menneskene hadde det ikke blitt mye regatta.
Og en ting til. Fy søren så slitsomt det er å være på regatta uten å ro. Var helt ferdig jeg etter en dag på «rauå» som «ekspertkommentator. Det er slitsomt å ro, men å være arrangør er jo virkelig helt utmattende.

Og til slutt må jeg også at jeg er virkelig mektig imponert over mye av roingen jeg så i helgen! 14-åringer rodde jo som om de hadde rodd i 10 år. Folk kjørte på og rodde x-antall løp og ga bånn gass i absolutt alle! Helt sykt kult å se! Alt fra småpubertale junior-C roere på 13 år til seniorer med full jobb og flere unger. Alle som en ga det de hadde og med usedvanlig bra teknisk roing. Som jeg sier litt for ofte. Det er FETT!!

Helt til slutt må jeg gratulere mine klubbkompiser fra Stavanger Roklub med et fantastisk NM! To gull og et utall bra prestasjoner var virkelig et solid punktum på et solid arrangement som jeg var så heldig å få se fra innsiden.

Og heeeeelt til slutt. Neida.

Takk for meg.

Strekken88

unnamed
Le Boss

Skriv kommentar