Blogg

NM-syndromet?

På lørdag gikk årets norgesmesterskap på romaskin av stabelen. Nok en gang uten undertegnede på startstreken, og heller ikke med Kristoffer til stede.

Jeg har rodd NM (på vann eller maskin) EN gang siden jeg feide inn til sølv med Asbjørn Skogen i dobbeltsculler under NM på Årungen i 2012. Det var NM på romaskin 2014. Ellers har jeg vært syk på de tidspunktene. Ganske sykt egentlig.

Ref. oppstyret under NM på ski for to uker siden. Prioriterer ikke de beste NM? Gjør de bare som de vil? Glemmer de sitt opphav, sine grunnverdier, hvem som har gjort dem så gode? Nei, Nei og Nei.

Det er flere forklaringer her. La meg ta utgangspunkt i roing. NM i roing går rett etter VM/OL som for noen av oss er årets store mål. Da har Kristoffer og jeg levd på grensen i lang, lang tid. Vi har peaket, mobilisert alt vi har av fysiske og psykiske krefter, og når vi er ferdig, da slipper vi oss ned. Det kommer en utladning og da tåler man svært lite og får gjerne en reaksjon. Som regel i form av sykdom. I fjor kom det i form av skader. Jeg var så sjokkert over å fortsatt være frisk en uke etter VM at jeg løp på meg en strekk. Bra, Are!

Så hva med NM på romaskin? Den kommer også etter en lang, god og hard treningsperiode. Midt i den verste forkjølelsessesongen. Ikke rart at mange får en reaksjon da heller.

Fikk forresten en melding av gamletreneren min Jone i sted:

«Ser at du tar godt vare på tradisjoner. Syk på romaskin NM, da blir jo den ordentlige rosesongen en suksess»

Det satser vi på;)

Tilslutt: Mye bra prestasjoner under NM i helgen. På tross av mange forfall var det noen kvalitetsroere som startet. Gratulerer til Kjetil med nok en knallprestasjon, og det så kjapt etter høydesamlingen. 16 timer isj? Det var også utrolig gøy å se at Nils er back in business etter mye skadeissues. Han har virkelig gjort en knalljobb i opptreningen, så det var BRA og veldig fortjent! Kunne også på den banebrytende live-streamingen til Øyvind Lavoll konstatere at han satt bunnsolid teknisk! (Bra jobba Øyvind! Kommenteringen høstet også MYE skryt!) Må også gratulere alle andre som gjorde det bra, mine klubbkompiser med mange nydelige prestasjoner og ikke minst, BIRGIT SKARSTEN MED VERDENSREKORD! Tar av meg støvet.

For resultater, se www.roing.no

Årets VM-lag. Rekord mange totalt, og rekordmange damer! (Strandli tar en «Sundby/Johaug» med drikkeflasken)
Årets VM-lag. Rekord mange totalt, og rekordmange damer! (Strandli tar en «Sundby/Johaug» med drikkeflasken)

Tar med et bilde av superlaget:)

God natt.

Skriv kommentar