Blogg

Hang Over part 4

ForsøkVM2015
Photo: Katie Steenman

Det er nå en uke siden årets VM. Karrierens til nå både viktigste og tøffeste VM.

Og selv om skuldrene har senket seg, er den mentale bakrusen fortsatt sterkt tilstedeværende. Føler meg som «Alan» på et skittent hotellrom i Bangkok. Med en tiger i sofaen, en apekatt på armen og en ny tatovering på skulderen. Og jeg har jo faktisk «bare» rodd.

Det skal sies.VM er aldri helt som andre regattaer, og VM i året før OL er aldri helt som andre VM. Med OL-plasser i potten blir det plutselig et helt annet trøkk. I et vanlig VM handler det om finaleplass og medaljer. I årets VM handlet det plutselig om å komme til semifinalen. Koste hva det koste ville.
Det kjentes på kroppen. 33 startende båter skulle kjempe om 11 OL-plasser. Vi tenkte på gullet, men OL-tanken snek seg selvfølgelig inn i bakhodet.

Kort oppsummert: Forsøket var excellentos. Kvartfinalen «Så DÆR», mens semifinalen var meget solid igjen.

Jeg må bare si. Vi ønsker oss virkelig det gullet, og mer enn noen gang de siste to årene, følte vi at det var innen rekkevidde. Modus før finalen var perfekt. Oppvarmingen helt konge. Og løpet helt nydelig. Bortsett fra de første 30 meterne var det helt strålende. Null krefter igjen på de siste 50 meterne. Perfekt disponert rett og slett. Det ble nok en tredjeplass. Den syvende på rad. VG karakteriserte oss som «de evige treerne». Det er en karakteristikk som vi har skumle planer om å endre.

Nå som alt er over, føler jeg også for å si at de siste ukene har kostet mye! Av flere grunner, ikke bare rorelaterte. Derfor er det så deilig å ha så fantastiske mennesker rundt seg som backer opp i utfordrende tider. Lagkamerater, støtteapparat, venner og familie. Retter en stor takk til alle dere! For å illustrere prisen som ble betalt så fikk Kristoffer konstatert brist i et ribbein etter hjemkomst fra Frankrike. De siste dagene følte han at det var noe som ikke helt stemte og det ble bare verre og verre etter finalen. Han er en harding som jeg er veldig glad for å sitte i samme båt som! Både fordi han er en beinhard roer, men også en fantastisk fin person på alle måter!

Igjen, Tusen takk for all støtte! Uten sponsorene våre med Torvald Klaveness i spissen, kunne vi ikke klart å satse som vi gjør. Nå er vi et stort steg nærmere drømmen. OL-gull i Rio. Det er deilig, samtidig så vet vi at det ligger en formidabel jobb foran oss og venter dersom drømmen faktisk skal oppnås. Vi har nok av ting å bli bedre på. Heldigvis er også det noe som trigger oss veldig!

Au revoir.

Arrrre Strrrrandli

IMG_6197

Photo: Katie Steenman
Photo: Katie Steenman

Pizza2015
Franskmennene har skjønt det. 5(!!!!) Oster!!

Skriv kommentar