Blogg

Are Strandli vs. Justyna Kowalczyk

Altså. Jeg er fra Norge. Skinasjonen Norge. Nasjonen der vi lever og ånder for langrenn. Nasjonen der alle er født med ski på beina. Nasjonen der det første ordet man lærer er Cera-pulver og de mest populære charter-turene går til Ramsau og Val Senales, ikke Mallorca eller Kreta. Et land der alle tydeligvis vet hvor de var da en eller annen fyr brakk skistaven sin for mange år siden.

Men. Jeg er også fra Stavanger. Og jeg tror jeg snakker for de fleste siddiser (Stavangerfolk kalles siddiser) når jeg sier at vi er IKKE født med ski på beina. Om noe så er vi født med et dollarglis rundt munnen og Porsche i garasjen.

Jeg er ikke et unntak. Med unntak av Porschen. Og garasjen. Det betyr uansett at skiferdighetene mine kunne vært bedre. Men de kunne også vært mye verre. Takket være 3 uker hvert år da jeg sammen med mine gode kolleger på rolandslaget trasker rundt på ski i Nord-Italia.

Nettopp de årlige ukene oppe i den Italienske tynnluften gjør at jeg faktisk ikke er så ille som jeg kanskje liker å tegne et bilde av. Og nettopp derfor var det med tungt sinn at jeg innså hvor kjerring jeg faktisk er i nedoverbakkene. Som jeg skrev i forrige innlegg ble jeg rett og slett knust av selveste Justyna Kowalczyk i en nedoverbakke. Altså virkelig knust. Hun er vel ikke akkurat kjent for å være et lyn nedover, derfor fikk selvbildet mitt en liten knekk. Ja, jeg vet at hun er en av verdens beste skiløpere, og at det slett ikke burde være flaut å bli knust av henne, men likevel kicket konkurranseinstinktet mitt inn. Her trengtes det en liten revansj og dermed var Tour de Nedoverski et faktum. Deltagere: En helt uvitende Justyna, og en veldig revansjsugen Are Strandli.

Søndag kom muligheten jeg hadde ventet på. På toppen av løypen som kalles Goldknopf sto jeg og drakk da min arge og fortsatt helt uvitende konkurrent kom dansende på skiene sine. Jeg tolket det som at hun så at jeg ikke var helt klar og dermed øynet muligheten til å få et forsprang, noe hun klarte. Jeg hev meg på stavene og tok opp jakten. Det må hun ha merket fordi plutselig begynte hun å skøyte. (Trodde hun hadde sluttet med sånt?!) og stakk av gårde. Nok et bitende nederlag på undertegnede. 2-0 til Justyna. I går økte hun forspranget til 3-0, men jeg kommer ikke til å gi meg. Tour de Nedoverski fortsetter. Det er definitivt ikke over før den feite damen synger.

To be continued.

Are Cztrandli
justyna_kowalczyk
20140926_122417
Tour de Nedoverski. Are vs. Justyna

1 kommentar til Are Strandli vs. Justyna Kowalczyk

Skriv kommentar